Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας – ΣΙΤΕΣΑΠ (18/8/2020)

Πρώτη συνάντηση με το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ – ΣΙΤΕΣΑΠ είχε την Τρίτη 18 Αυγούστου 2020, ο Υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος υποδέχθηκε τον Πρόεδρο κ. Πάρι Λουτριώτη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Μακρυδάκη, την Γενική Γραμματέα Κα Φωτεινή Κιταμρτζιάν,στο γραφείο του στο Υπουργείο, όπου επίσης συμμετείχε και ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, κ. Αντώνης Βιδάλης.

 

Ο Υπουργός κ. Πλακιωτάκης, καλωσόρισε και συνεχάρη τα μέλη του ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ, και αφού τους ευχήθηκε καλή θητεία, επιβεβαίωσετην διάθεσή του για μελέτη και προσπάθεια  επίλυσης των παρουσιαζόμενων θεμάτων του κλάδου .

Ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ, αφού ευχαρίστησε για την συνάντηση, σύστησε τα παρόντα μέλη του ΔΣ, και εξέθεσε στον Υπουργό τα κύρια θέματα που απασχολούν τον κλάδο και που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα και από την προηγούμενη Κυβέρνηση, αλλά και επηρεάζουν σημαντικά την εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων του κλάδου, και λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τέθηκαν στον Υπουργό Ναυτιλίας τα διάφορα θέματα που χρήζουν αντιμετώπιση κατά προτεραιότητα:α) το ηλεκτρονικό e-ΜΗΤΡΩΟ & e-ΝΑΥΛΟΣΥΜΦΩΝΟ, β) ο ΦΠΑ, ΤΕΠΑΗ και άλλα φορολογικά (πλόες ανοικτής θάλασσας, διαχωρισμός στα 12 μέτρα, γ)η συνολική επαναξέταση του ν. 4256/2014 και γενικού κανονισμού λιμένων, και δ)η βελτίωση των λιμενικών υποδομών και χωροθέτηση νέων εγκαταστάσεων ελλημενισμού και μαρινών.Το σύνολο των θεμάτων που συζητήθηκαν παρουσιάζονται αναλυτικά στον παρακάτω πίνακα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X