ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ, ΤΟΥ Δ.Σ

ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΗΣ Η ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ,
ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ
«ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ
ΑΝΕΥ ΠΛΗΡΩΜΑΤΟΣ» – ΣΙΤΕΣΑΠ

 

Πραγματοποιήθηκε στην Λευκάδα την περασμένη Τρίτη 7.12.20221, η Ανοικτή Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επαγγελματικού Σωματείου «Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών Άνευ Πληρώματος», στην οποία συμμετείχαν τα Μέλη του ΣΙΤΕΣΑΠ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, καθώς και άλλοι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες.

Στην Συνεδρίαση αναγνώσθηκε μήνυμα του Δημάρχου Λευκάδας κ. Χαράλαμπου Καλού, και χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, και Πρόεδρος του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών – ΕΟΑΕΝ, κ. Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων και Καταλυμάτων Λευκάδας, και Α’ Αντιπρόεδρος της ΣΕΤΚΕ, κ. Διονύσης Γαζής και ο  Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων Λευκάδας κ. Μανώλης Θερμός, που όλοι εξήραν την σημασία του θαλάσσιου τουρισμού και ιδιαίτερα του κλάδου των ενοικιαζομένων σκαφών για την οικονομία της Λευκάδας.

 

Άποψη από την Συνεδρίαση

Οι τοπικές Ανοικτές Συνεδριάσεις είναι πρωτοβουλία του παρόντος  Διοικητικού Συμβουλίου (που εκλέχτηκε στην Γενική Συνέλευση του Ιουλίου 2021) και εντάσσονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του ΣΙΤΕΣΑΠ, και πραγματοποιούνται σε διάφορες περιοχές όπου είναι ανεπτυγμένη η δραστηριότητα του επαγγελματικού τουριστικού σκάφους αναψυχής, για αμεσότερη ενημέρωση των μελών. Η Συνεδρίαση αυτή ήταν η πρώτη που έγινε με φυσική παρουσία, γιατί λόγω κορωνοϊού οι προηγούμενες έγιναν διαδικτυακά.

Ο ΣΙΤΕΣΑΠ είναι το επαγγελματικό Σωματείο του κλάδου του τουριστικού επαγγελματικού σκάφους – γιώτινγκ – δραστηριότητας που αναπτύσσεται σε όλη την παράκτια και  νησιωτική Ελλάδα, εκτιμάται ότι συνεισφέρει περίπου το 1,3% του ΑΕΠ της χώρας, και επηρεάζει περισσότερα από 50 επαγγέλματα.

Ενημερωτικές εισηγήσεις έκαναν: ο Πρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Πάρις- Γεώργιος Λουτριώτης, σχετικά με απολογιστική αξιολόγηση της προηγούμενης περιόδου που δυστυχώς ήταν ακόμη σε επίπεδο του 50% του 2019 και με αρκετά προβλήματα, αλλά και σχετικά με διαφαινόμενες θετικές προοπτικές για την ανάπτυξη του κλάδου, με την προϋπόθεση της προσαρμογής των μέτρων της πανδημίας, με την αναμενόμενη και επιθυμητή επανεκκίνηση των ταξιδίων κυρίως από τις σημαντικές αγορές της Αμερικής, της Σκανδιναβίας, της Μεγάλης Βρετανίας της Ρωσίας – Ανατολικής Ευρώπης, και της Ασίας και Κίνας, που έχουν ανασταλεί την τελευταία διετία. Ενδεικτικά ο κ. Λουτριώτης ανέφερε ότι η δυνητική πελατεία της Ελλάδας περιλαμβάνει περισσότερους από 30 εκατομμύρια Ευρωπαίους που κάνουν δραστηριότητα με σκάφος, ενώ η Ελλάδα εισπράττει σήμερα ένα ελάχιστο ποσοστό από την συνολικά αγορά των ναυλώσεων στην Μεσόγειο, και ο ανταγωνισμός αυξάνεται συνεχώς.

Πάνελ με Εισηγητές και εκπροσώπους τοπικών φορέων: (από αριστερά) Σκιαδαρέσης, Χιώτης, Κιταμρτζιάν, Λουτριώτης, Δεληκάρης, Θερμός, Γαζής

Στην συνέχεια ο Έφορος Δημοσίων Σχέσεων κ. Δημήτρης Δεληκάρης, έκανε παρουσίαση του festival που θα διοργανωθεί από τον ΣΙΤΕΣΑΠ για 3η φορά, το “ATHENS YACHTING FESTIVAL”, που πλέον, λόγω της ιδιωτικοποίησης της Μαρίνας Αλίμου, που έγινε τα προηγούμενα χρόνια, θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Νερού, στη Μαρίνα Δέλτα Καλλιθέας, στις 7-10 Απριλίου 2022. Περιέγραψε τις διάφορες προγραμματισμένες δράσεις και επικεντρώθηκε και στο νέο θεσμό της πρόσκλησης επαγγελματιών από το εξωτερικό για να αναπτυχθούν συνεργασίες.

Ο Αντιπρόεδρος του ΣΙΤΕΣΑΠ κ. Κώστας Χιώτης, στην εισήγησή του ασχολήθηκε με το μείζον θέμα του ελλιμενισμού γενικότερα σε όλη την Ελλάδα, που έχει γίνει εμφανές, με την είσοδο στην Ελλάδα στόλου αρκετών νέων σκαφών, με την αύξηση των καταμαράν που απαιτούν μεγαλύτερη θέση, καθώς και με άλλες δράσεις του ΔΣ του ΣΙΤΕΣΑΠ, σχετικά με την διευκόλυνση της λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου. Ένα μεγάλο τμήμα της συζήτησης που ακολούθησε επικεντρώθηκε στην διαμόρφωση των οικονομικών επιβαρύνσεων του κλάδου, και τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν για τις ενέργειες που είναι σε εξέλιξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

X